piektdiena, 2007. gada 25. maijs

manipulācija

Manipulācija ir vesels mākslas novirziens. Jau tad, kad mazi bijām, sākām iepazīt šo mākslu, neapzināti izmantojot citus tikām pie karotās lietas, kā līdzeklis mērķu sasniegšanai bija mums tuvi cilvēki. Smadzenes automātiski piefiksēja vieglāko ceļu mērķu sasniegšanai, un manipulācija jau apzināti mums bija kā ierocis. To pieslīpējot, dabūjām sev vēlamās lietas. Laikam ejot, tagad šis mākslas veids ir pielāgots sev vēlamā veidā. Arī attiecībās mēs nereti spēlējamies ar šo mākslu, tikai bieži mūms pašiem ir pašupurēšanās tieksme.
Cilvēki iedalās divās grupas: vieni ar kuriem manipulēt spējam izmantojot viņu prāta robus un vājās vietas, tādējādi šie cilvēki neapzinās, ka ir tikai īslaicigs līdzeklis, pie tam tiem, kam šī manipulācijas māksla ir lieliski atstrādāta, spēj savā labā izmantoto cilvēkus prātus nostādīt tā, ka viņi domā, ka ir tie, kas guvuši kādu labumu... Otra grupa ir tādi, kurus grūtāk pakļaut,'un tos nereti izdodas izmantot tikai ar šantāžas palīdzību. Domāju, ka tas ir vēl zemais līmenis šai mākslā. Tieši cilvēku prāta identifikācija un nekļūdīga vājo vietu atrašana pēc iespējas īsākā laika sprīdī ir īstā makslas pamatastlēga. Vienīgais, kas traucē ar pilnu atdevi šādā veidā sasniegt mērķus ir paša iekšējā pasaule un jūtas. Ja cilvēkam nebūtu sirdsapziņas un šo jūtu, nebūtu bremžu, cilvēks būtu savā veidā neuzvarams.

2 komentāri:

Anonīms teica...

manuprat tie, kas nostajusies uz manipulaciju celja, ir jau automatiski pazaudejusi sirdsapzinu. Ja viniem butu sirdsapzina, tad vini to nedariitu. Domaju, ka sirdsapzinas neesamiiba veel nedod neierobezotu varu. ja nu vienigi isterminaa. Piemeram, Hitlers. Launums, lai ar kavesanos, tapt zaudee ...

Bianco teica...

Manuprāt, Black Mamba ir diezgan precīzi izteikusi manipulācijas nozīmi. Pat tie cilvēki, kuri manipulē, ir sirdsapziņas mākti, tādēļ neviens nespēj būt savā veidā neuzvarams. Ikvienā kaut kur mīt tās cilvēcīgās jūtas.